ZENCEFİL YAĞI SOSLU BİFTEK
Eti marine ederken süt, soğan, soğan suyu, yoğurt kullanabiliriz.
HAZIRLANIŞI
ZENCEFİL YAĞI SOSLU BİFTEK
MALZEMELER
1- 1 veya 2 dilim biftek
2- 1 yemek kaşığı tereyağ
3- 1 yemek kaşığı kıyılmış zencefil
4- 2 yemek kaşığı soya sosu
İlk önce stek tavasını ısıtalım. Sonra ateşi yüksek derecede açalım. Biftek altı kahverengileşince diğer tarafını pişirelim. 1 veya 2 dakikada diğer tarafını kızarıncaya kadar pişirelim. Diğer biftekleride aynı yöntemle pişirelim.
Tava yeterince biraz soğuyunca, tekrardan orta ateşte içerisine tereyağı atalım. Tereyağı eriyince zencefil ekleyelim. 30 saniye sonrada soya sosunu içine ilave edelim.Sosu karıştırdıktan sonra içerisine biftekleri koyalım. Biftekleri altını üstüne çevirelim. Bunu 3 yada 4 defa yapalım. Sosumuz tamamen suyunu çekmeden ocağı kapatalım. Biftekleri bir tabağa alalım. sonrada servis edelim. Afiyet olsun..
Super
YanıtlaSilteşekkür edrim
YanıtlaSilSuper
YanıtlaSil