DANA BONFİLE KLASİK


DANA BONFİLE KLASİK

MALZEMELER

1- 4 adet dana bonfile ince dilimlenmiş
2- 1 çorba kaşığı ezilmiş karabiber
3- 1 çay kaşığı pul biber
4- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
5- 2 orta boy arpacık soğan doğranmış
6- kekik yada biberiye tercih sizin

HAZIRLANIŞI

İlk önce etimizi tuz, karabiber, pul biber serpip bir tabakta 10 dk bekletiyoruz. Ocağımızı yüksek ateşte açıp üzerine demir döküm tavayı koyuyoruz. 1 çorba kaşığı tereyağımızı eritiyoruz. Üzerine bifteğimizi  koyup 4-5 dk kadar pişiriyoruz. Sonrasında bifteğimizi bir tabağa alıyoruz.  Geriye kalan tereyağı tavaya koyuyoruz. Üzerine kıyılmış arpacık soğanları atıyoruz. Biftekleri tekrardan tavaya alıyoruz. 30 saniye kadar biftekler alt üst çevirip ocağı kapatıyoruz. Üzerine kekik yada biberiye atıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
dana bonfile klasik tarifi


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.